İrtibat : 0216 347 9772

18 Kasım 2013 Pazartesi

PANDOMİM



En basit anlatımıyla sözsüz tiyatro oyunudur. Gösteri sanatının dallarından biridir. Kısaca “mim” olarak ifade edilir.

Pandomimde sanatçı, yüz mimiklerini, el-kol ve beden hareketlerini kullanarak temayı anlatmaya çalışır. Bir anlamda pandomim, evrensel bir tiyatro dili olarak kabul edilir. Milattan önceki dönemlerde Mim sanatının uygulandığı görülmüştür.

Fransızca pantomime kökenli bir sözcük olan pandomim sanatı, Türk Dil Kurumu tarafından şöyle açıklanmaktadır: “Düşünce ve duyguları müzik veya türlü eşyalar eşliğinde bazen dansla, bazen de gövde ve yüz hareketleriyle yansıtmayı amaçlayan oyun, sözsüz oyun.”

Sanat ve tiyatro eğitmeni olan pandomim sanatçımız (hocamız) bir çok ünlü tiyatro ve beden dili uzmanlarından eğitim almış olup olayları vucut hareketleriyle iletme sanatı olan pandomimi şaşkınlık, heyecan ve tutkuyla izleyeceğiniz bir showa dönüştürüyor.

Büyük küçük demeden tüm izleyicilerin şaşkın, merak ve heyecanlı bakışları ile izlediği pandomimciler , beden lisanı , tiyatro eğitimi, dans eğitimi, gibi bir çok alanda kendilerini geliştirmiş olup ustad birer tiyatro’cudurlar.

Bu heyacan verici sessiz gösteri genelde doğum günü partileri , televizyon, sahne gösterileri, tiyatro oyunları, reklam görselleri, tanıtım organizasyonları, vb. gibi bir çok faaliyet alanlarında etkili bir sözsuz oyundur. İzleynleride  son derece memnun eden bu gösteriyi özellikle tavsiye ederiz.

Taklit etmek anlamına gelen bu sanatsal faaliyetin dunyaca en tanınmış (pandomim ) sanatçısı Fransız Marcel Marceua’ dır.Türkiye’de ise bu sanat faaliyetin en başarılı örneklerinden biri İstanbul Üniversitesi devlet konservatuvarı müdür yardımcılığı yapan Vecihi OFLUOĞLU hocamızdır.

1 yorum:

  1. İletişim bilgileri;

    Adres: Hakkı Manço Sok. Sun Apt. No:12, Kadıköy/Istanbul - Asia
    Telefon:(0216) 347 2750

    YanıtlaSil